Start pagina | Spaanse taal cursussen | Spaanse Cultuur | Folder | Inschrijven | English

24-05-2008  
Spaans leren
Over de E.I.
Waarom Spaans leren?
Waarom E.I.?
Gratis folder
Nu inschrijven!
Bestemmingen  E.I.
Alcalá de Henares, Spanje
Salamanca,  Spanje
Málaga, Spanje
San Rafael, Costa Rica
Tamarindo, Costa Rica
Cuernavaca, Mexico
Playa del Carmen, Mexico
Cursus Spaans
Speciale aanbiedingen
Cursus Spaans
Huisvesting
Activiteiten / Excursies
Prijzen en Data
Services
Instap toets
E.I.
Video
Foto album
Aanbevelingen
Nieuwsbrief
Contact
Downloads
Informatie
Visa
University credits (V.S.)
Zweedse studenten - CSN
Bildungsurlaub
Medewerkers E.I.
Agentschappen E.I.
Universiteiten en scholen
Spaans leren in Spanje, alcala de henares

 Stad  Centrum E.I.  Activiteiten en Excursies Ziektekosten verzekering  Aankomst  Cursussen
 

Alcalá de Henares (Stad)

Calle Mayor in Alcala de Henares Deze Spaanse talenschool van de centra van de Escuela Internacional is gesitueerd in het schitterende centrum van de studentenstad Alcalá de Henares. Alcalá is een rustige stad, die zeer geschikt is om de Spaanse taal te leren. De stad heeft 170.000 inwoners, het is gunstig gesitueerd, veilig en men kan alles vinden op loopafstand. Wonen in het centrum van Alcala, met de school op kleine afstand zorgt voor een relaxede leefwijze. Na de lessen is het voor de studenten makkelijk af te spreken met vrienden op het plaza cervantes. Een prachtig plein omringd door historische panden, wat de belangrijkste plaats van Alcala is. Er zijn vele winkeltjes, cafés en restaurants en in de zomer vol met terrasjes. De vriendelijke vredige sfeer van de stad en de schitterende architectuur en gastvrijheid van de alcalaínos zorgen voor een perfecte omgeving om de Spaanse taal en cultuur te studeren. Ahh! En we vergeten bijna de meest opvallende inwoners van de stad, in Alcala leven namelijk tientallen geliefde ooievaars die ieder jaar in de winter nesten bouwen op torens en daken waar in het voorjaar hun kuikens worden uitgebroed.

Plaza de Cervantes Alcalá de Henares is onlangs benoemd tot Stad van Historisch erfgoed, door de UNESCO. Dit door de Universitaire historie en culturele rijkdommen. De verschillende dorpjes en culturen hebben voor een schitterende historie gezorgd, dit is nog steeds te merken aan de vele feesten en tradities die men het gehele jaar door viert. Ieder jaar op 23 april bezoekt de koning van Spanje Alcala, om tijdens een plechtige ceremonie in de aula van de Universiteit de Cervantes een prijs uit te reiken, dit is als een NOBEl prijs voor de literaire wereld in Spanje. Als u rond deze data toevallig een wandelingetje maakt over het Plaza de Cervantes en daar de boekenmarkt bezoekt, heeft u de kans het koninklijkgezelschap te zien gezamelijk met een paar van de meest belangrijke Spaanse schrijvers.

Een ander voordeel van Alcala is de locatie, het ligt erg dicht bij Madrid. Het ligt op 25 kilometer afstand ten noord oosten van het centrum van Madrid. Het is maar 30 minuten met de trein naar het centrum. Alcala heeft een erg goede trein verbinding met Madrid. Maar ook rijden er veel bussen die zorgen voor een snelle en gemakkelijke toegang tot de hoofdstad. Het nachtleven van Madrid met theater, flamenco dans, restaurants en discotheken maar ook de vele winkels, musea en historische bezienswaardigheden zorgen ervoor dat vele studenten uit Alcala regelmatig te vinden zijn in deze geweldige stad. Andere steden die een bezoekje waard zijn en ook met het openbaar vervoer zeer goed te bereizen zijn: Toledo, Segovia, Ávila, Aranjuez of El Escorial. U bent ieder weekend weer verzekerd van een onvergetelijk avontuur, te vinden in de directe omgeving van Alcala. Deze stad biedt u de perfecte omgeving en omstandigheden om de Spaanse taal en cultuur te leren kennen.


Spaanse cultuur
Don Quijote de la Mancha
Spaanse literatuur
Provincies en steden
Spaanse feesten
Spaanse clichés
Internationaal bekende Spanjaarden
Spaanse keuken
Plaza Mayor Salamanca
Gids van...
Cursus Spaans
Spanje
Málaga
Costa Rica
México
Guía de Alcalá
Aanbevelingen

"Ik vind de Escuela Internacional erg leuk omdat de lessen afwisseld zijn. ´s morgens grammatica en daarna compositie en conversatie lessen." Student Spaans in Alcala

Lees complete tekst.

 

Studente, 20 jaar, Frankrijk