Start pagina | Spaanse taal cursussen | Spaanse Cultuur | Folder | Inschrijven | English

16-05-2008  
Spaans leren
Over de E.I.
Waarom Spaans leren?
Waarom E.I.?
Gratis folder
Nu inschrijven!
Bestemmingen  E.I.
Alcalá de Henares, Spanje
Salamanca,  Spanje
Málaga, Spanje
San Rafael, Costa Rica
Tamarindo, Costa Rica
Cuernavaca, Mexico
Playa del Carmen, Mexico
Cursus Spaans
Speciale aanbiedingen
Cursus Spaans
Huisvesting
Activiteiten / Excursies
Prijzen en Data
Services
Instap toets
E.I.
Video
Foto album
Aanbevelingen
Nieuwsbrief
Contact
Downloads
Informatie
Visa
University credits (V.S.)
Zweedse studenten - CSN
Bildungsurlaub
Medewerkers E.I.
Agentschappen E.I.
Universiteiten en scholen
Praktische gids

 Spanje  Costa Rica  México
 

Gids van Costa Rica


Costa Rica is gelegen tussen Panamá en Nicaragua. De ticos, zoals de Costa Ricanen zichzelf noemen, zijn erg trots uit het land te komen wat ook wel het Zwitserland van Centraal-Amerika wordt genoemd. Dit door haar politieke achtergrond. Een andere reden is de schoonheid van het land waar zij zo trots op zijn.

De Costaricanen spreken duidelijk Spaans en dit maakt het een uitermate geschikte omgeving om de spaanse taal te leren. Het is een ervaring dichtbij de natuur en u zal het nooit vergeten!

Costa Rica is een land met een adembenemende natuur en vol van kleur. Er zijn bergen, bossen en bloemen die het hele jaar bloeien.

San José

De Costaricanen zijn erg trots op de hoofdstad, met haar historische monumenten, musea en de regering die er gehuisvest is. San Jose is een typische Latijns_Amerikaanse Metropool, maar zal nooit zo massaal zijn als steden in Mexico of Guatemala. Momenteel telt de stad 1.000.000 inwoners.

Klimaat

Het klimaat is gedurende het hele jaar erg aangenaam. De gemiddelde temperatuur in San Jose is 21 graden. In Costa Rica zijn er maar 2 seizoenen, het regen en droge seizioen. Van december tot april is het droge seizoen en van mei tot november het regenseizoen.

Kleding

Neem luchtige kleding en jeans mee, dit wordt gedragen gedurende het hele jaar. Een trui of jasje is handig voor de nachten wanneer het kan afkoelen. Korte broeken en badkleding kan op het strand gedragen worden maar buiten dit gebied raden wij aan wat nettere kleding te dragen.

Munteenheid

De munteenheid is de Colón, verdeeld in 100 centen. Creditcards zijn in de meerderheid van de winkels geaccepteerd maar in kleine winkels accepteren ze deze niet. Wij adviezeren een aantal US Dolars en travelercheques mee te nemen.

Gastronomie

Wij kunnen u de volgende gerechten aanbevelen eens te proeven: Vis, schelp en schaaldieren, tropisch fruit, sopa negra con judias negras y huevo (zwarte soep), vruchtensap en koffie.

De traditionele gastronomie van dit land is gebasseerd op groenten, in combinatie met geroosterd vlees en mais pannekoeken.

Winkels

Er zijn veel souvenier winkeltjes waar men typische producten uit de regio kan kopen. Men kan er bijvoorbeeld Koffie uit de bergen kopen of handgemaakt houtsnijwerk en keramiek.

Internet

Costa Rica is goed verbonden met het internet van het RASCA netwerk. Dit is het telecommunicatie bedrijf van het land.