Página principal | Cursos de español | Cultura española | Folleto | Inscripción | English

16-09-2008  
Aprender español
Acerca de E.I.
¿Por qué español?
¿Por qué E.I.?
Folleto Gratis
¡Matricúlese ahora!
Destinos E.I.
Alcalá de Henares, España
Salamanca, España
Málaga, España
San Rafael, Costa Rica
Tamarindo, Costa Rica
Cuernavaca, México
Playa del Carmen, México
Cursos de español
Ofertas Especiales
Cursos de español
Alojamiento
Actividades / Excursiones
Precios y Fechas
Servicios Gratuitos
Examen de nivel
E.I.
Vídeo
Álbum de fotos
Recomendaciones
Newsletter
Contactar
Descargas
Información
Visado
Créditos universitarios
Estudiantes Suecos - CSN
Bildungsurlaub
Colaboradores E.I.
Agentes E.I.
Universidades y Escuelas
Praktische gids

 Spanje  Costa Rica  México
 

Gids van Spanje

Spanje is een levendig land  met een afwisselend landschap en een levendige cultuur. Leer de verschillende kanten van het land kennen door met verschillende bevolkingsgroepen contact te hebben. U komt in grote steden zoals Madrid maar ook kunt u kleine vissersdorpjes bezoeken. Maak deel van het artistieke en intellectuele leven in in een moderne stad of geniet van het relaxede leven aan de zuidelijke kust. Leer de grote passie van de spanjaarden kennen zoals stieren gevechten of de flamenco dans. De Spaanse geschiedenis gaat niet alleen schuil in de vele monumenten en musea maar ook zult u meer te weten komen over dit land via de legendes die u te horen zult krijgen van de Spanjaarden zelf. Fijne zandstranden, zon, heerlijke wijn en olijven, schitterende landschappen... dit alles zult u vinden in Spanje, een ervaring om nooit te vergeten.

 

Klimaat | Munteenheid | Eten in Spanje - Eetgewoontes | Gastronomie | Feesten en jaarlijkse evenementenKlimaat 


Spanje is beroemd om haar vele zonnige dagen per jaar. In heel het land zijn de 4 verschillende seizoenen goed merkbaar. Het voorjaar en de herfst zijn de beste momenten om te reizen in Spanje.

Het weer veranderd veel in Spanje. De zon schijnt bijna altijd maar de temperaturen verschillen veel per seizoen. Het is raadzaam gepaste kleding mee te nemen voor het seizoen waarin u Spanje bezoekt. We zullen u enkele adviezen geven.

Zomer. DE zon is erg sterk in heel spanje en het is erg warm. In Alcala en Salamanca is het een droge hitte, maar in de schaduw is het lekker. Malaga is aan de kust gelegen en hier kan men dus verkoeling zoeken aan het strand. Geniet van uw vrije tijd door naar de zee te gaan. Neem luchtige kleding mee en een jasje voor als het eventueel s´nachts afkoeld. De temperaturen liggen tussen de 25 en 35º C.

Herfst. In Alcalá de Henares en Salamanca is het klimaat wisselend. Er zijn erg zonnige dagen maar ook bewolkte. Een jas is nodig, maar ook truien en een paraplu. Omdat het weer ook goed is, is het verstandig ook blousjes mee te nemen. De temperaturen liggen tussen del 5 en 19º C.

In Málaga, is het klimaat zacht met zon. Heel soms zijn er wolken, maar meestal schijnt de zon. Zelden regent het. Neem blousjes mee en een een jasje voor s´avonds. De temperaturen liggen tussen de 15 en 19 º C.


Winter: In Alcalá de Henares en in Salamanca is het koud in de winter. Het kan soms sneeuwen. Neem dikke truien mee en een jas. De temperaturen liggen tussen de 2 y 15º C .

In Málaga, is het zacht. Meestal schijnt de zon. Neem voor s´avonds een jasje mee. de temperaturen liggen tussen de 12 en 15º C.

Voorjaar. In Alcalá de Henares en Salamanca is het erg wisselvallig. Het kan regenen en als het bewolkt is, is het koud. Maar als de zon schijnt is het warm. U zal kleding voor winter en zomer mee mee moeten nemen. De temperaturen liggen tussen de 10 en 21º C.

In Málaga is zacht en zonnig. Neem kleding voor voorjaar en zomer mee, maar ook een enkele trui voor als het s´avonds afkoeld. De temperaturen zijn het zelfde als in de herfs.


Munteenheid

De munteenheid in Spanje is de Euro. Travelercheques kunt u bij iedere bank inwisselen. Creditcards van Visa, American Express, Mastercard en Diners Club zijn in de meerderheid van de winkels geaccepteerd. U kunt de wisselkoers van uw munteenheid opzoeken op de site www.oanda.com/convert/classic

Als u voor de eerste keer Spanje bezoekt dan raden wij u aan de volgende punten goed te lezen.

We raden aan wat contant geld mee te nemen voor op reis, maar zorg ook voor een internacionaal geaccepteerde bankpas of creditcard zodat u direct geld kan opnemen tijdens uw verblijf.

Bijvoorbeeld: u kunt € 90 contant meenemen voor de reis en om de eerste dagen van uw verblijf mee te doen. Het bedrag dat u nodig zal hebben gedurende uw verblijf hangt af van uw huisvesting en cursus die u heeft gekozen. Als  heeft gekozen voor een zomercursus inclusief excursies en verblijf op basis van volpension bij een gastgezin zal u minder geld nodig hebben dan wanneer u in een appartement met andere studenten gaat wonen. Als u in een appartement gaat wonen raden wij u aan € 60 per week te reserveren.


We hebben een prijslijst opgesteld met enkele producten en services zodat u deze kan vergelijken met die in uw eigen land.(klik hier om de prijslijst te bekijken)


Eten in Spanje

Het ontbijt

Veel mensen ontbijten pas halverwege de ochtend in een bar of cafetaria. Het ontbijt bestaat meestal uit koffie en een zoet of hartig broodje, soms wordt er ook sinasappelsap bij gedronken. Kijk niet raar op als ze een zakje suiker bij de sinasappelsap geven. Bij de gastgezinnen bestaat het ontbijt koffie, melk of chocolademelk met koekjes, cakejes, geroostert brood of bolletjes. Veel studenten eten tijdens de pauze halverwege de ochtend hun tweede ontbijt in een cafe, dit omdat de lunch maaltijd later is dan in andere landen. Het traditionele Spaanse ontbijt zijn churros of porras met warme chocolademelk. Probeer dit ontbijt in een cafetaria of churreria. Churros zijn te vergelijken met donuts en worden iedere ochtend vers gebakken. Als u van een steviger ontbijt houdt, kunt u een Spaanse tortilla, een sandwich of een gebakken ei vragen.

De lunch

Tussen 13:30 en 16:00 wordt er gelunched. Het  is de belangrijkste maaltijd van de dag. Bijna alle restaurants bieden een dag menu aan, wat een voordelige prijs heeft. Ook kunt u a la carte bestellen en heerlijke gerechten proberen. Een menu bestaat normaal gesproken uit een eerste gang, tweede gang en een simpel toetje. Er zijn per gang 2 a 3 keuzes en is het inclusief brood, wijn of een ander drankje.


De eertse gang kan ligt zijn, zoals en soep of salade, maar ook kan het zwaarder zijn zoals linzen met chorizo. De tweede gang is vis, vlees of kip. Het toetjes kan zijn fruit, pudding of taart. De wijn is niet van de hoogste kwaliteit en de spanjaarden drinken het vaak met spa rood, zo is het licht en verfrissend. Het is natuurlijk ook mogelijk meer te betalen en een beter wijn te bestellen. Na de maaltijd is het niet gewoonlijk te gaan slapen tijdens de siesta.

Het diner


De Spanjaarden eten laat in vergelijking met andere landen, ze eten tussen 21:00 en 23:00. Vooral in de zomer en de weekenden wordt er laat gegeten. Sommigen eten een stevige maaltijd, ander iets lichts zoals een broodje of tapas.

Goed en goedkoop eten

Spanje heeft veel keuze als het gaat om goed eten zonder te veel te betalen. We geven u enkele tips. Leer het uzelf aan tijdens de lunch een stevige maaltijd te eten, kies een klein restaurant waar ze een dagmenu aan bieden tegen een redelijke prijs. Vis, schelp en schaal dieren zijn in Spanje vers en goedkoper dan in andere landen. Spanje is het  tweede land wat betreft de consumptie van vis per hoofd. Alleen in Japan wordt meer vis gegeten. De lunch is meestal goedkoper dan het avond eten. Ga s´avonds een wijntje drinken en hierbij krijgt u meestal een tapa. U kunt vele verschillende gerechten proeven door bij verschillende bars wat te dinken en de tapas te proeven. Het maakt niet uit als u nog geen Spaans spreekt, u hoeft geen menu te lezen. DE tapas staan vaak al klaar op de bar en u hoeft alleen maar aan te wijzen wat u wilt.

Gastronomie

De Spaanse keuken staat wereldwijd goed aangeschreven dit door haar variatie en goede kwaliteit. Doordat in Spanje iedere streek haar eigen klimaat en gewoontes heeft zijn er in iedere regio typische producten en gerechten. In het zuiden is bijvoorbbeeld de arabische invloed ook in de keuken te vinden door het gebruik van fruit en groenten, de olijvenolie, kruiden en typische toetjes uit Andalusië. Afhankelijk van de stad waar de studenten willen studeren, kunnen ze de typische gerechten proberen zoals het stoofgerecht uit Madrid, de cochinillo uit Castilla y Leóndela Paella uit Valencia of de Gazpacho uit Andalusië.

Cocido Madrileño

Zonder twijfel is dit het meest typische gerecht uit Madrid "de Cocido". Er zijn in Spanje vele verschillend varianten op dit gerecht. De basis bestaat uit kikkererwten, kool, chorizo, morcilla, spek, paneermeel, kip/rund of varkens vlees. Normaal gesproken eet men eerst een vermicelli soep, dan de kikkererwten en als derde het vlees.

Andalusiesche gerechten

Andalusië is het gebied van de wijnstokken en olijvenbomen. Hier wordt veel olijfolie geproduceerd en uit de druiven, met een speciale smaak, wordt de echte sherrywijn gemaakt. In de keuken is een arabische invloed terug te vinden, vooral in de toetjes waarbij veel vijgen, amandelen en eigeel word gebruikt. Tapas zijn een Andalusiesche traditie en in een bar krijgt u bij uw drankje vaak een schaaltje olijven.
Door de ontdekking van Amerika kwamen er veel nieuwe producten in Spanje. Deze werden al snel door de Spaanse keuken opgenomen en vooral in Andalusië. Voorbeelden van deze producten zijn de tomaten en paprika, deze zijn nu niet meer weg te denken uit de Spaanse keuken. Het is de basis voor het typische Andalusische gerecht gazpacho. Een koude soep. Dit gerecht is misschien wel het meest bekende Spaanse gerecht in het buitenland.

In Andalusië eet men ook veel vis en schelp en schaaldieren. Ansjovis wordt op vele verschillende manieren bereid, de meest bekende zijn ansjovis en citroen, gefrituurde ansjovis en met azijn.

Paella de Valencia

De paella is het meest bekende Spaanse gerecht. De paella is ontstaan doordat een bepaalde streek al haar producten ging mixen. De regio van Valencia heeft veel verse groenten, kippen en konijn. Ook is er een rijstveld. Als we hier vis, schelp en schaaldieren aan toevoegen en oliojfolie dan hebben we alle ingredienten voor de paella. De meest populaire paella is die uit Valencie. Het is een combinatie van rijst, kip, konijn, tomaat, erwten en safraan. De paella de marisco, betaat uit rijst, producten uit de zee zoals inktvis, schelp en schaaldieren, knoflook olijfolie tomaat, paprika poeder en safraan. Er zijn nog vele andere gerechten met rijst, zoals kip met rijst, zwarte rijst hiervoor wordt de inkt van inktvis gebruikt. Paella wordt in een speciale grote platte pan gemaakt en normaal gesproken kan men in een reatuarant Paella bestellen voor minimaal 2 personen.

Cantabria en Asturias

De cider, gemaakt van appelsap, is de traditionele drank uit deze regio. Het is bijna een ritueel cider te drinken. Groepjes vrienden komen samen in een soort wijn bodega om hier een glas cider te drinken. Er is zelfs een speciale manier waarop cider wordt gedronken. De cider zit in een soort zak en wordt vanaf een hoge afstand in de mond geschonken. Een ander bekend product uit Asturias en Cantabria is melk. Er zijn veel koeien die grazen op de weide dicht bij de Picos de Europa(bergen van Europa). Er zijn veel gerechten die zijn gebaseerd op de zuivel producten, zoals rijstepap en vele kaasen zoals Cabrales en goede boter.

De fabada is de koningin van de Asturische keuken. Het is een soep met bonen, spek worst, chorizo, ham, ribbetjes en oor van het varken.


Als u van vis houdt dan vindt u in Asturias verschillende visgerechten waar u dol op zal zijn. Er is: zeeduivel, langoustines, gambas en kreeften. Caldereta is een soep van schelp en schaaldieren en vis met verschilende kruiden. Fabes con almejas is een heerlijke bonensoep met groenten en mossels.

Castilla en León

De zone Castilla -León tot Madrid heeft vele kastelen, kathedralen paleizen en forten die stammen uit de middeleeuwen. De gerechten uit deze regio zijn gebraden lam en varken. Een lam of kleinvarken wordt gehalveerd en in de over gebraden aan het spit. De oven is een traditionele klei oven. Het vlees wordt geserveerd met aardappels en brood. De meest bekende steden om een asado (braadgerecht) te eten is Segovia, maar ook in Sepúlveda, Ávila en Salamanca.
Andere specialiteiten van deze regio zijn schapenkaas, morcilla(bloedworst) uit León en Burgos, de Chorizo en serrrano ham uit Salamanca. El Hornazo is een deeg gerecht met serrano ham brood, chorizo en worst. Dit is een gerecht uit Salamanca. Een ander gerecht is cocido maragato, wat lijkt op de cocido uit madrid maar dan anders geserveerd.

Galicië

Galicië ligt in het noordwesten van Spanje en heeft een prachtige rotsachtige kustlijn. Hier wodrt erg veel vis, schelp en schaaldieren gegeten. Vieiras zijn grote schelpdieren met veel smaak. Men kan ze direct eten uit de zee met wat citroen of gebraden in de schelp in de lokale wijn Albariño de las Rías Baixas of gepaneerd met kruiden en paneermeel. Proef ook de heerlijk oesters. Een typisch gerecht uit Galicië is Pulpo a la gallega, inktvis gekookt in kruiden geserveerd met cachelos, galicische aardappelen.
Lacón con grelos, Spek met erwten. Empanada gallega, empanada met vlees, paprika en tomaat. Om tegen de kou van de winter te beschermen zijn er gerechten die het lichaam verwarmen zoals pote gallego met chorizo, morcilla, groenten, witte bonen en spruiten. Na het eten en de wijn, neemt men een sterk likeur wat is gemaakt van de druivenschil. Dit likeur heet Queimada.

Feesten en culturele evenementen

Januari


1 januari. Año Nuevo. Nieuwjaar.
2 januari: Feest van de verovering van Granada

6 januari: Día de los Reyes Magos Feestdag voor de kinderen, belangrijker dan kerstmis. Kinderen krijgen cadeautjes.
Meer...
17 januari: San Antón. Religieus feest in Madrid.

Festival de Teatro de Málaga. Ergens in januari of februari. Jaarlijks theater festival.

Februari

Carnaval. In bijna iedere stad wordt het caranaval feest gevierd met verkleedpartijen. De meest bekende carnavals steden zijn Tenerife, Cádiz en Sitges (Barcelona). Meer...

Maart

Eerste week van maart. Internationale Rallymet Oldtimers. Sitges (Barcelona)
19 maart: Las Fallas de Valencia.
S´nachts worden er grote kartonnen en houten figuren verbrand. Dit is om de politiek en sociale omstandigheden te bekritiseren. Meer...

April

Semana Santa. Pasen. Het meest belangrijke religieuze feest. De meest bekende steden waar dit gevierd wordt zijn Sevilla, Valladolid, Toledo, Murcia en Cuenca. Meer...

El Lunes de Aguas. In Salamanca. Een traditioneel feest om te vieren dat men na de Semana santa weer gewoon kan eten en feest vieren.

Moros y Cristianos en Alcoy (Alicante). Men viert de verdrijving van de Moren in 1275. Dit feest wordt al meer dan 250 jaar gevierd.


23  april. Dïa del Libro. Dit is de sterfdag van de schrijver Miguel de Cervantes, men viert op deze dag de dag van het boek. Boekenwinkels zijn de hele dag open en er zijn kortingen op de boeken. Op deze dag bezoekt de koning Alcalá de Henares, hier is Cervantes geboren. Er is een ceremonie bij de universiteit en een grote boekenmarkt.

23 april-4 mei. Feria del libro antiguo y de ocasión Antieke boekenmarkt in Madrid op de Paseo de Recoletos.

23 aprill. Fiesta de la Comunidad de Castilla y León. Feestdag van de provincie Castillia en Leon. Men herdenkt de veldslag van Villalar 23 de april  1521.

Feria de Abril (Sevilla) Groot feest en markt die de gastvrijheid van Andalusië weerspiegeld. Er zijn mensen in klederdracht en sevillanas en flamenco dansers,  Meer...

23  april tot 1 mei. Festival de Cine Español de Málaga. Spaans filmfestival in Malaga.

Mei

1 mei. Dag van de arbeid.

2 mei. Fiestas del Dos de mayo. Feestdag in Madrid.

Feria del Caballo en Jerez. Paarden feria, wedstrijden en stierengevechten.

15 mei: San Isidro. Twee weken met stierengevechten ter ere van de beschermheilige van Madrid. Ook zijn er concerten en andere activiteiten.


20 mei. Romería del Rocío in Almonte (Huelva). Een bedevaart in Andalusië


Cruces de Mayo. Concurso de Cruces de Mayo: Dit is een wedstrijd wie het mooiste bloemenkruis kan maken. De mensen lopen in een optocht met de kruizen door de stad.De meest belangrijke steden waar deze dag gevierd wordt is Córdoba en Granada en Málaga. Meer...

Eind mei. Feria de Córdoba. Een zeer indrukwekkende feria in Cordoba. Meer...

Juni

Begin juni. Feria del libro nuevo Boekenmarkt in Parque del Retiro, Madrid.

Half juni: Festival Internacional de Música y Danza de Granada, Intenationaal muziek en dans festival.

Half juni tot half augustus: Festival de Teatro Clásico, Klassiek theater festival


12 juni. San Juan de Sahagún. De beschermheilige van Salamanca. 

13 juni, San Antonio de la Florida (Madrid). Feest in de wijk Moncloa in Madrid.

18  juni. Fiestas de los Patrones de la ciudad de Málaga. Feest ter ere van de beschermheilige van Malaga Meer...

24  juni. La Noche de San Juan. Feest ter ere van het begin van de zomer Meer...

25 juni: Corpus Cristi, Religieus feest vooral gevierd in Toledo en Sitges (Barcelona).

29 juni: La Batalla del vino en Haro (La Rioja). Feest van de heerlijke rioja wijn.

Juli

Sanfermines (Pamplona). Beroemd om de stieren die door de straten rennen. Een week van feest dans en wijn. Meer...

Zondag na 16 juli. Religieus feest in Malaga. Meer...

25 juli. Beschermheilige van Santiago.

 

Augustus

Veel lokale feesten en kermissen worden landelijk gevierd in de maanden Augustus en September. Concerten, vuurwerk, muziek en dans zijn de kenmerken van deze feesten.
- Málaga: Ferias de Málaga rond 19 augustus. Muziek, stieren gevechten, kermis. Meer...
- Alcalá de Henares: Fiestas de San Bartolomé rond 24 augustus. Kermis, theater, vuurwerk.


15 augustus-  hemelvaart.

El Místeri Religieus feest. Het oudste reliegieuze toneelstuk van Europa.

Medio augustus: La Semana Grande in San Sebastián met muziek festivals, vuurwerk sport etc.


28 augustus: Fiesta de la Tomatina De staten zijn vol met tomaten. Buñol (Valencia) . Meer...

September

Eerste week van september: Motin de Aranjuez. Een demonstratie van klederdracht uit de tijd van Motin de Aranjuez,

Begin september. Ferias de la Virgen de la Vega.  In Salamanca. Activiteiten voor kinderen. Traditionele danzen, theater, vuurwerk etc.

24  september: La Merced Feest in Barcelona met concerten en vuurwerk

Oktober

Week van 9 oktober: Jornadas Culturales Cervantinas (Alcalá de Henares) middeleeuwse markt. theater en muziek.

12 oktober: Fiesta del Pilar (Zaragoza): Kinderen uit Zaragoza kleden zich in regionale klederdracht voor religieuze activiteiten.  Meer...

November

1 November: Todos los Santos. De spanjaarden gaan naar de begraafplaats om familieleden te herdenken die overleden zijn. Meer...

December

6 december: dag van de Constitutie.

8 december: La Inmaculada concepción

28 december. dísg van de los Santos Inocentes. Wat bij ons als 1 april wordt gevierd doen ze in Spanje op deze dag. Grappen uithalen bij vrienden. In Málaga is er ook Fiesta Mayor de Verdiales. Er is muziek en flamenco dans.

Fiestas Navideñas- Kerstmis Meer...

31  december: Noche Vieja, oudjaarsnacht. Veel Madrilenen komen samen op de Puerta del Sol om als de klok 12 uur slaat op iedere slag een druif in de mond te doen Meer...


Gegevens over Spanje

Complete naam van het land: Reino de España, Koninkrijk van Spanje
Oppervlakte: 504,784 km2.
Bevolking: 40,5 millones (groei van 0,1%)
Hoofdstad: Madrid
Regios: Spanje is in 17 provincies verdeeld (comunidades autónomas).
Nationaliteit: Spanjaarden
Talen: Castellano (oficieel) 74%, Catalaans 17%, Gallego 7%, Baskisch 2%
Tijdzone: GMT/UTC + 1 uur
Religie: 90% Katholiek
Regering: Democratische monargie
President: José Luis Rodríguez Zapatero
BNP: $720,8 biljoen
BNp per hoofd: $18.000
Jaarlijkse groei: 4%
Inflatie: 2,9%
Belangrijkste industrie: Textiel en kleding, levensmiddelen, metaal, chemische producten, scheepsbouw, toerisme.
Handelspartners: Europese Unie, Verenigde Staten.
Lid van de  EU: Ja
Vlag: Drie horizontale strepen in de kleuren rood, geel, rood met in het midden het familiewapen van het koninklijkhuis.

Gegevens voor reizigers

Visas: Spanje heeft een overeenkomst met, Oostenrijk, Belgie, Frankrijk, Duitsland,Italië, Luxemburg, Nederland, Portugal, Griekenland, Zweden, Denemarken en Finland. Deze landen maken deel uit van het Shengen verdrag. Inwoners uit de VS, Canada, Australië, Nieuw Zeeland, Israel en Japan kunnen Spanje gedurende 90 dagen bezoeken als toerist. Inwoners uit de landen uit het shengenverdrag kunnen komen en gaan wanneer ze willen.
Electriciteit: 220V, 50 Hz.
Toerisme: 51 miljoen bezoekers per jaar.

Geografie

Spanje en Portugal maken deel uit van het Iberisch schiereiland. Een bijna vierkantgebied in de uiterste zuidwestelijke punt van Europa. Spanje is 80% van het schiereiland en heeft een oppervlakte van bijna 505.000 Km2. Na Frankrijk is Spanje het grootste land in Europa. Er zijn 5 belangrijke gebergtes. Met een hoogte van 650 meter is Spanje na Zwitserland het hoogste land van Europa. Het landschap is erg gevariëerd, er is woestijn in Andalusië tot de groene bossen in Galicië, er zijn vlaktes in Castilla-La Mancha aangedaan door de zon tot de Picos de Europa en de Pyrineën die bedekt zijn met sneeuw. Het hoogste punt is in Tenerife, de Pico del Teide 3.719 m. De Canarische eilanden zijn gelegen in de Atlantische oceaan ten westen van Marrokko.

De beste periode om Spanje te bezoeken.

De beste maanden om Spanje te bezoeken zijn in april, mei, juni en september. Gedurende deze periode is het weer het beste. Het is niet te heet, er is een aangename temperatuur. In de zomer kan het erg heet worden. Er zijn regios in Spanje waar het het hele jaar door goed weer is. In de winter is het aan de zuidelijke kust erg zacht en de hitte is in de zomer niet zo erg in het noord oosten aan de kust.

Openingstijden

Winkels: De openingstijden van winkels is over het algemeen in het hele land van 9:30 tot 14:00 en van 17:00 tot 20:00 van maandag tot zaterdag. Van 14.00 tot 17.00 zijn de winkels gesloten.Op zaterdag zijn veel kleine winkelstjes alleen tot 14.00 open en blijven in de middag gesloten. De winkelcentra en warenhuizen en supermarkten zijn meestal de hele dag geopend, van 10.00 tot 21.00 of 22.00.
Restaurants:
Restaurants zijn vanaf 13.00 tot 16.00 geopend voor de lunch en vanaf 20.00 tot 23.00 om te dineren. In kleine restaurants enbars is het op iedr moment van de dag mogelijk wat te nuttigen.
Banken:
Banken zijn geopend van 8:30 tot 14:30 van maandag tot vrijdag. Van oktober tot April zijn ze ook op zaterdag van 9:00 tot 13:00 geopend.
Openbare voorzieningen:
De meerderjeid van de openbare voorzieningen zoals gemeente en gezondheidscentra zijn geopend van 9:00 tot 14:00 van maandag tot vrijdag.

Cultura española
Don Quijote de la Mancha
Literatura española
Provincias y Ciudades
Fiestas españolas
Tópicos de España
Españoles internacionales
Cocina española
Plaza Mayor Salamanca
Guía de...
Cursos de Español
España
Málaga
Costa Rica
México
Aanbevelingen

De Escuela Internacional heeft mij de mogelijkheid geboden een andere wereld te leren kennen. Tijdens de lessen heb ik veel en snel geleerd. Er heerts een gezellige sfeer op school en je leert een hoop over de Spaanse cultuur en gewoontes.sante. Spanish Student in Malaga"  
lees de complete tekst.

 

Canada,
16 jaar, studente