Pääsivu | Espanjan kurssit | Espanjalainen kulttuuri | Esite | Ilmoittautuminen 17-05-2008  
Opi espanjaa
Tietoa E.I:stä
Miksi kannattaa opiskella espanjaa?
Miksi valita E.I.?
Ilmainen kurssiesite
Ilmoittaudu nyt!!!
E.I. opiskelukaupungit
Alcalá de Henares, Espanja
Salamanca, Espanja
Málaga, Espanja
San Rafael, Costa Rica
Cuernavaca, Meksiko
Kielikurssit
Tarjoukset
Espanjan kurssit
Majoitukset
Aktiviteetit / Retket
Hinnat ja ajankohdat
Hintaan sisältyvät palvelut
Testaa espanjan kielen taitosi
E.I.
Katso video
Kuvagalleria
Opiskelijoiden kokemuksia
Ilmainen uutiskirje
Ota meihin yhteyttä
Download
Hyödyllistä tietoa
Viisumit
E.I. kurssien hyväksiluku yhdysvaltalaisissa yliopistoissa
Ruotsalaisten opiskelijoiden CSN-apuraha-
Bildungsurlaub
E.I:n yhteistyökumppanit
Yhteistyöyritykset
Yliopistot ja koulut
Viisumi

 Espanja  Costa Rica  Meksiko
 

Tarvitsenko opiskelijaviisumin?

Suurin osa opiskelijoista voi oleskella Espanjassa alle 90 päivää ilman opiskelijaviisumia. Jos et ole varma siitä tarvitsetko viisumia, voit kysyä asiasta Escuela Internacionalista.
Opiskelijaviisumi vaaditaan kaikkia 90 päivää tai yli kestäviä Espanjassa järjestettäviä kursseja varten. Toisin sanoen, jos aiot opiskella Espanjassa yli 12 viikkoa, sinun on anottava opiskelijaviisumia.

Kuinka anoa opiskelijaviisumia?

1. On tärkeää muistaa, että joissain maissa on erityisvaatimuksia koskien opiskelijaviisumin anomista ja saamista. Sinun tulisi toimia seuraavalla tavalla saadaksei varmasti kaikki tarvittavat dokumentit:
a. Ota yhteys lähimpään Espanjan suurlähetystöön ja kerro heille tilanteesi. Kysy liittyykö matkustukseei joitain erityisvaatimksia. Sinun tulee ottaa yhteys suurlähetystöön viimeistään 60 päivää ennen lähtöäsi, sillä monissa suurlähetystöissä opiskelijaviisumin saaminen kestää sen verran.
b. Pyydä suurlähetystöä lähettämään viisumianomuslomake ja muut tarvittavat paperit kotiisi.
c. Ilmoittaudu Escuela Internacionaliin ja maksa ilmoittautumismaksu.
d. Ilmoita Escuela Internacionaliin, että anot opiskelijaviisumia, ja että tarvitset todistuksen kurssille osallistumisesta.
e. Ilmoita Escuela Internacionaliin myös kaikista tilannettasi koskevista erityisvaatimuksista.
f. Odota, että kaikki tarvittavat paperit tulevat kotiisi postitse. Täytä sitten tarvittavat lomakkeet ja ano opiskelijaviisumia.

2. Kun me täällä Escuela Internacionalissa olemme saaneet ilmoittautumislomakkeesi, ilmoittautumismaksusi ja kurssimaksusi, lähetämme sinulle ilmoittautumisvahvistuksen ja todistuksen kurssille osallistumisesta. Nämä voidaan lähettää sinulle myös sähköpostitse, mutta tarvitset anomista varten alkuperäiset postitse lähetetyt paperit. Voidakseen myöntää opiskelijaviisumin, useiden maiden Espanjan suurlähetystöt vaativat todistuksen kurssille osallisumisesta. Tässä todistuksessa kerrotaan, että olet ilmoittautunut kurssille, ja siinä on nimesi, kurssin nimi ja opiskeluajankohta. Todistus on koulun johtajan allekirjoittama ja siinä on koulun leima.
Voimme lähettää paperit pyynnöstä pikapostissa (Fed-Ex tai DHL). Opiskelijan tulee maksaa postimaksu ennen kuin postitusta. Ota meihin yhteys halutessasi tiedustella pikapostituksen hintoja.

E.I. lähettää sinulle tavallisen todistuksen kurssille osallistumisesta, joka sisältää todistuksen osallistumisesta, majoituksen osoitteen, opiskeluajankohdan sekä tiedot maksamistasi maksuista. Lähetyksen yhteydessä kerromme sinulle kaikista maasi kansalaisia koskevista erityisvaatimuksista, joista olemme tietoisia. Jos tarvitset lisää liitteitä viisumihakemukseesi, ota meihin yhteyttä.

HUOMIO: Opiskelijaviisumin anomista koskevat säännöt muuttuvat jatkuvasti. Ehdotamme, että otat välittömästi yhteyttä lähimpään suurlähetystöön, jotta saat varmasti ajoissa kaikki tarvitsemasi paperit, ja jotta sinulla on tarpeeksi aikaa ilmoittautua kurssille.

3. Kun olet saanut postitse kaikki tarvitsemasi dokumentit, voit mennä anomaan viisumia suurlähetystöstä. Mennessäsi suurlähetystöön sinulla täytyy olla mukana täytetty viisumianomuslomake, todistus kurssille osallistumisesta ja muut tarvittavat liitteet. Suurlähetystö vaatii alkuperäisen allekirjoituksella ja leimalla varustetun todistuksen kurssille osallistumisesta. Joissain maissa viisumiprosessi on mahdollista aloittaa esittämällä dokumenttien faksatut kopiot, kunhan anoja muistaa toimittaa alkuperäiset kappaleet myöhemmin suurlähetystöön. Jos kurssisi alkaa pian, sinun tulisi keskustella tästä vaihtoehdosta suurlähetystössä.
 

Me täällä Escuela Internacionalissa autamme sinua mielellämme opiskelijaviisumin anomisessa, mutta voimme toimia kuitenkin vain kyseisen maan Espanjan suurlähetystön sääntöjen puitteissa. Suurlähetystö tekee päätöksen opiskelijaviisumin myöntämisetä. E.I ei voi vaikuttaa tähän päätökseen.

Jos käy niin, että ohjelmamaksut maksettuaan opiskelija ei saakkaan anomaansa viisumia, Escuela Internacional palauttaa takaisin kaikki kurssi- ja majoitusmaksut.

Ilmoittautumismaksua ei palauteta. Jos kuitenkin ilmoittaudut vuoden sisällä kurssille uudelleen ja saat silloin tarvittavan viisumin, sinun ei tarvitse maksaa ilmoittautumismaksua toista kertaa.