Pääsivu | Espanjan kurssit | Espanjalainen kulttuuri | Esite | Ilmoittautuminen 17-05-2008  
Opi espanjaa
Tietoa E.I:stä
Miksi kannattaa opiskella espanjaa?
Miksi valita E.I.?
Ilmainen kurssiesite
Ilmoittaudu nyt!!!
E.I. opiskelukaupungit
Alcalá de Henares, Espanja
Salamanca, Espanja
Málaga, Espanja
San Rafael, Costa Rica
Cuernavaca, Meksiko
Kielikurssit
Tarjoukset
Espanjan kurssit
Majoitukset
Aktiviteetit / Retket
Hinnat ja ajankohdat
Hintaan sisältyvät palvelut
Testaa espanjan kielen taitosi
E.I.
Katso video
Kuvagalleria
Opiskelijoiden kokemuksia
Ilmainen uutiskirje
Ota meihin yhteyttä
Download
Hyödyllistä tietoa
Viisumit
E.I. kurssien hyväksiluku yhdysvaltalaisissa yliopistoissa
Ruotsalaisten opiskelijoiden CSN-apuraha-
Bildungsurlaub
E.I:n yhteistyökumppanit
Yhteistyöyritykset
Yliopistot ja koulut
Hyödylliset oppaat

 Espanja  Costa Rica  Meksiko
 

Hyödyllinen opas, Costa Rica


Costa Rica sijaitsee Panaman ja Nicaraguan välissä. Costaricalaiset, jotka kutsuvat itseään nimellä “ticos”, ovat ylpeitä siitä, että heidän kotimaataan pidetään Keski-Amerikan Sveitsinä. Tämä siksi, koska maa on poliittisesti vakaa ja siellä on paljon luonnollisia metsäalueita.

Costaricalaiset puhuvat selkeää ja korostettua espanjaa, minkä vuoksi maa onkin loistava ympäristö espanjan opiskelulle. Lisäksi maan luonnonläheisyys tekee matkastasi ikimuistoisen.

Costa Ricassa on tyyni ja kevyt ilma, minkä ansiosta vuorten, puiden ja kukkien värit ovat aina yhtä kirkkaita kuin kevään ensimmäisinä päivinä.

Ilmasto

San Josén keskilämpötila on 21ºC, joten ilmasto on miellyttävä ympäri vuoden. Costa Ricassa on kaksi ilmastokautta; kuiva kausi ja kostea kausi. Kuiva kausi kestää joulukuusta huhtikuuhun, ja kostea kausi toukokuusta marraskuuhun.

Pukeutuminen

Suosittelemme käytettäväksi kevyistä luonnonmateriaaleista valistettuja vaatteita ympäri vuoden. Takki tai pitkähihainen paita kannattaa ottaa mukaan kylmempiä öitä ja ilmastoituja tiloja varten. Rannalla voi käyttää uimapukua tai shortseja, mutta muuten asiallisempi pukeutuminen on suotavaa.

Valuutta

Rahayksikkö on Colón, joka jaetaan 100 sentiksi. Luottokortit hyväksytään suurimmassa osassa turistikohteista ja kaupoista, mutta esimerkiksi pienissä taide- ja käsityökaupoissa niitä ei yleensä hyväksytä. Koska USA:n dollari on helpoimmin vaihdettavissa oleva valuutta, suosittelemme, että otat mukaasi niitä sekä käteisenä että matkashekkeinä.

Ruoka

Costa Rican herkkuihin kuuluvat mm. kalat ja muut merenelävät, trooppiset hedelmät, mustista pavuista ja kananmunasta valmistettu mustakeitto, hedelmämehut ja kahvi.

Keski-Amerikassa tapahtuneet kulttuuriset yhdistymiset ovat vaikuttaneet Costa Rican perinteiseen ruokakulttuuriin. Useissa ruokalajeissa käytetään vihreitä papuja, grillattua lihaa ja maissitortilloja.

Ostokset

Kuuluisimpia Costa Rican tuliaisia ovat käsin maalatut pienet vaunut. Muita suosittuja ostoksia ovat vuorilla viljelty kahvi, keraamiset Columbian aikaiset hahmot sekä trooppisesta puusta tehdyt käsityöt, kuten pienet laatikot, lautaset, kulhot, valokuvakehykset ja huonekalut.

Internet

Costa Ricassa on hyvät internetyhteydet maan telekommunikaatioyhtiö RASCA:n ansiosta.